DAGBOK

Bröllop på kronovalls vinslott

Letar ni bröllopsfotograf och känner att det är GALET många därute, här kommer några tankar kring hur man kan hitta sin perfect-match. Du behöver inte vara konstvetare för att veta vilka bilder som är bra eller dåliga. För vem avgör egentligen vad som är en bra bröllopsbild? Viktigast är att ni älskar bilderna.

Börja med att kolla igenom några olika fotografers portfolio och gå på magkänslan vad ni gillar och inte. Vilka bilder blir ni mest berörd av. Nästa steg är att fundera hur länge ni vill att fotografen ska följa er? Vill ni ha bilder från hela dagen så välj en fotograf som är bra på just det, att berätta en historia. Är det ett klassiskt porträtt, inget dokumentärt, välj en fotograf som är mer inriktad på klassiska porträtt. Kanske låter som självklarheter men att fundera också över vad som är viktiga bilder för ER (inte för familj, vänner osv). Är det de spontana bilderna? Är det vigseln? Eller kanske när din mamma kör 300% på dansgolvet med er?

Men vad händer om ni har hittat er drömfotograf men saknar budgeten. Många fotografer har en billigare taxa på vardagar. Så varför inte ha bröllopet en fredag? Men mitt bästa tips är ända att önska sig bidrag eller presentkort (hos er bröllopsfotograf) i bröllopspresent, för vem kommer komma ihåg brödrostar och vaser om 30 år? Förlåt alla som köpt brödrostar och vaser till era vänner...

Sist. en del ber en kompis som är fotograf och är bjuden på bröllopet att fotografera. Det är så klart härligt att använda sig av en kompis men vi fotografer har olika inriktning och alla är inte bra på allt. Jag fotograferar exempelvis inte så mycket med blixt i studio och är sämre än mina fotografkollegor som jobbar med det. Så fråga din fotografkompis vilken typ av bilder hen är van att fotografera och omsen har fotograferat bröllop innan. Men viktigaste frågan innan ni tar det beslutet är ändå att fundera på vad som händer om ni inte blir nöjd med hens bilder, hur kommer det påverka er vänskap?

Ps. Det finns olika samlingssidor för bröllopsfotografer, en av dem är http://www.weddingphotographers.se en annan är http://www.brollopsfotografer.com Ds

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image