DAGBOK

Persiskt bröllop i Göteborg

Har ni varit på ett persiskt bröllop? Det är både identiskt och motsats till ett svenskt bröllop. Let me förklara. Motsatsen är att folk dansar, glädjeropar, pussar, ber om att få vara med på bild, springer fram för att få gratulera brudparet. Allt utan en gnutta alkohol. På svenska bröllop så gör folk det samma fast betydlig senare på natten... Med andra ord. Samma lika. Bara att svenskar har längre startsträcka ;)

En annan detalj är att alla äldre släktingar verkar vara teknikmästare. 90-åringar som kopplar upp sig från Iran och finns med på Skype och FaceTime för att kunna delta i bröllopet. I love it! Och just det, alla är så välutbildade. Läkare, tandläkare, astronauter. Izabella & Said är inget undantag. Sa jag att de är snygga också? Och har snygga kompisar? Se bara på Amin & Marjan som jag fotograferade i Stockholm 2013 (länk till höger). De är så klart bekanta med Izabella & Said.

För att sammanfatta mitt svammel. Jag älskar persiska bröllop. Stämningen. Människorna. Att dessutom få åka till Göteborg (en parantes, när jag var liten ville jag gifta mig med någon från Göteborg för att kunna gå på Liseberg varje dag) för att fotografera ett persiskt bröllop, love. Så i rätt ordning, tack Amin & Marjan för att ni tipsade Izabella & Said om mig. Och till Izabella & Said, jag är nu officiellt kär i er också. Och i Izabellas mormor och farmor...

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
31.01.15 Camilla
Svar Ja :) galet roligt....mitt var dock i Stockholm och det var ju roligt det med, att jag fick åka utanför Smålands gränser. Kan nämna att syrianska/asyriska barndop är så olika lika svenska dop, alla vill vara med på bild, och det är väl tur, det dansas och kramas/pussas,mat i överflöd...och Absolut Vodka!
01.02.15 Sanna
Hej Anna, du är verkligen helt fantastiskt duktig. Har följ din blogg länge, men önska ibland att du kunde dela med dig lite mer om hur du jobbar vid bröllopen, styr du paret mycket, hur hinner ju jobba med inställningar och ljus på smidigaste sätt? Man har ju inte så många sekunder på sig att fota"the moment" Det skulle vara underbart om du ville göra ett mer beskrivande och nytt inlägg om hur du jobbar... Vet attmånga som följer dig inte bara är kunder-du är även en stor förebild för många fotografer... Trevlig helg
01.02.15 Sanna
Jo en fråga till - känner du dig alltidsupernöjd med dina jobb? Eller kan även du känna dig missnöjd eller misslyckas med vissa bilder?
02.02.15 Anna Roström
Hej Sanna, va roligt. Tack. Får bli ett uppslag till ett nytt inlägg, vågar dock inte lova när men ska bli lite bättre på att skriva hur jag gör mer generellt :)
07.02.15 Sanna
Hej igen! Ja gör gärna det, tex hur du fotar ett vinterbröllop inomhus i mörka lokaler..det kan ju få vilken fotograf som helst att darra... Blixt eller inte? Gör jättgärna ett inlägg när du har tid..förstår att du har fullt upp att fota underbara bilder och ta hand om söta presidenten..men som sagt...när tid finns.. Må fint.... Du är en fotogåva åt folket.
31.03.15 Maria
Hej! Vad heter festlokalen.
01.04.15 Anna Roström
Festen hölls på Elite hotel i Göteborg Maria:)