DAGBOK

Ray Roman och Chateau Robernier

Det finns många bröllop som jag aldrig får visa bilder ifrån. Och jag förstår brudparen (som ofta är kända) att de vill ha bilderna privat men vissa bilder vill man liksom bara få ut till omvärlden. Foton som man känner sig stolt över och som man utan att tveka skulle ha som portfoliobilder. Men som sagt, förtroende är viktigare än show. Och upplevelsen går inte förlorad bara för att man inte kan dela den med världen. Människorna man lärt känna under resan och fått äran att jobba med finns kvar.

En sån person är Ray Roman, en världskänd videograf (var dock inget jag hade koll på innan, oinsatt som jag är). Ray och jag arbetade ihop under ett bröllop i Frankrike och under den helgen så insåg vi att vi jobbade väldigt bra ihop. Vi såg till att jobba parallellt för att båda skulle få så bra bildmaterial som möjligt. Kanske låter som en självklarhet men tyvärr så krockar ofta video och stillbild under bröllop, troligtvis eftersom båda försöker komma framför brudparet för att få bästa bilderna. Resultatet kan ibland bli att brudparet antingen får ett bröllopsalbum med sin videograf stående i bilderna eller en bröllopsfilm med sin fotograf springande runt dem i filmen.

I alla fall. Vi jobbade bra ihop jag och Ray. Så bra att jag nu lyckats få honom till Sverige. Jomenvisst. Självaste Ray Roman kommer till Sverige och håller workshop den 3-5 november. En workshop man bara inte får missa. Nog med säljsnack. Jag kommer vara där och hjälpa Ray och jag hoppas vi ses där.

ps. Bilderna är en sneak peak från ett annat Frankrike bröllop. ds

image
image
image
image
image
image
image
image
17.11.15 Cecilia
Jag älskar hur du redigerar dina foton, så vackert pastelligt ljus i alla fotografier!
20.11.15 Anna Roström
Va roligt, jag älskar att du säger det till mig <3