DAGBOK

Trädgårdsbröllop

Hon kastar sig in genom dörren på Rörstrandsgatan i Vasastan, det spikraka håret flyger åt alla håll och världens största leende blandas med ett ljudligt "HI". Carina har gjort entré i studion. Vi avhandlar ungefär nio ämnen samtidigt, jag känner mig internationell och cool eftersom vi pratar engelska med varandra. Carina är nämligen Tysken som hamnade i Los Angeles (tror jag det var) så hennes engelska är sådär amerikansk och bra. Min är också cool, dalmål-engelska-cool.

I flera år delar vi kontor, vi fortsätter prata engelska trots att Carina pratar skitbra svenska, känns liksom konstigt att byta efter flera år. I alla fall. Carina har en stor del i Smallpig, hon har genom åren hjälpt mig med trycksaker, företagsråd, loggor och hemsida. Än idag jobbar vi ihop trots att vi inte delar kontor längre, senaste projektet är en uppdateringen av Smallpig.art (ny logga/hemsida på gång). Så gissa om det var gött när hon frågade om jag ville fotografera hennes och Jespers bröllop i somras. Och gissa om jag blev lite bajsnödig. Dels för att Carina HATAR att vara med på bild och dels för att hennes sambo Jesper Frisk är skitbra fotograf på Dagens Industri. Men bröllopet blev allt annat än bajsnödigt, det blev sådär galet perfekt, en internationell blandning i supersvensk sommarmiljö.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
08.01.17 Emma
Hej Anna! Du tar helt verkligen fantastiska bilder! Jag vet inte om jag får ställa frågor till dig här, är själv lite ny på foto och skulle vilja ha tips från någon erfaren fotograf (du har ju också varit ny en gång i tiden så du kanske ver hur det känns ) När du redigerar dina bilder, använder du färdiga presets då i lightroom? Eller har du nåt tips på hur man får en jämn redigering över alla sina bilder så det går snabbt och smidigt? Sen undrar jag om du har något förslag på vart man kan framkalla sina bilder och prints? Ha en härlig dag! Emma :)
10.01.17 Anna Roström
Stort tack Emma och välkommen till bröllopsfotograf-världen:) Jag använde ringa presets utan jobbar med varje bild enskilt i Bridge. Bilder framkallar jag oftast på Crimson eller Procenter, allt gott Anna :)