DAGBOK

Tryck på godkänn pucko

Fuck you! Den stressade småbarnspappan i kostym hytter med armen och sträcker fram det långa elaka fingret mot dig. Han skriker IDIOT och går förbi dig lite för nära med bestämda steg för att markera. Idiot fräser han igen. Kvar står du i kassakön och försöker få fram betalkortet så snabbt du kan. När du äntligen får fram ditt kort och drar det i betalmaskinen så konstaterar du att du glömt mjölken. Då kommer ett skrik från ingenstans. Det är den smala affärskvinnan med det blonda håret bakom dig som skriker åt dig -TRYCK PÅ GODKÄNN PUCKO. Du blir så rädd att du trycker på fel knapp, avbryt köpet, fan nu måste du börja om. Nu är det nästan upplopp inne i butiken, folk verkar skita i kön och går bestämt till en annan kö utan att bry sig om vem som stod framför. Till och med den gråhåriga damen som vanligtvis aldrig säger ett elakt ord till någon spänner nu ögonen i dig, skakar på huvudet och går förbi dig. Nu konstaterar du åter igen att folk fan inte kan handla på ICA, du känner dig irriterad och arg och drar ditt betalkort igen.

Känner ni igen er? Nej jag tänkte väl det. Men föreställ er att detta var i trafiken. Du står vid rödljuset lite för länge och plötsligt har övriga trafikanter, som till vardags är småmesiga svenskar, förbytts till temperamentsfulla maffia Italienare. Och jag har reflekterat över det här fenomenet. Att så fort folk sitter i sina bilar så verkar de bli personlighetsförändrade, för allvarligt hur många skriker på er i kön på ICA för att ni inte betalar tillräckligt snabbt. Det kommer möjligtvis en trött blick eller en ljudlig suck (om någon VERKLIGEN vill markera sitt missnöje). Men i trafiken så är det inte ovanligt att någon ger dig fingret och skriker idiot om du står 2 sekunder för länge vid rödljuset.

Med det sagt så hoppar jag in i bilen och åker på barnkalas. Jag ska tuta extra mycket på den där damen i Forden som inte blinkar vid filbyte. Och även värma upp mitt långfinger så jag kan presentera det för Volvon fullastad med barn när deras trötta föräldrar inte åker direkt vid grönt ljus.

ps. Familjen på bilderna har inget med historien att göra. Tvärtom. Malin & David har jag fotograferat massor av gånger, ingen av dem ger mig långfingret även om jag är långsam ;) Och denna gång var det extra roligt att få träffa dem, sist så låg nämligen Vincent i magen. Och nu ÄNTLIGEN fick jag träffa den underbara killen som faktiskt kan härma en gris, Smallpig-fan från början ;-D. ds

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
06.05.14 Malin Sager
Åh dessa underbara bilder!
06.05.14 Malin Sager
Hmm... Varför publicerades bara första raden?... Vi hade helt fantastiskt kul på fotograferingen! :) klart Vincent är en smallpig-fan från början :) Du är den grymmaste, bästa, snällaste och absolut roligaste fotografen som finns! :)
21.05.14 Hanna
Hehe jag trodde först du hade hamnat i "väldigt upptagna businessfolk Ica-affären" och att de brukar bete sig så där och att det är accepterat för att alla ju är så upptagna :). Men så var det ju inte. När jag var på Whole foods i Beverly Hills (för att testa nån annan Whole foods än de två jag gillar mest i LA) så var det en väldigt stressad energi där inne med folk som knödde. Men i trafiken var det ändå värre för där tutades det glatt, och släppa förbi folk gör man bara inte. Charmig bebis!